G R A V I D

Jag har alltid vurmat lite extra för gravida och att behandla just denna patientgrupp.

Jag har undervisat på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Kvinnoorienterad Kiropraktik och behandlat många gravida. Men när jag själv var gravid och fick känna hur kroppen hela tiden förändras fick jag en djupare förståelse.

Det var då som jag verkligen förstod hur viktigt det är med behandling under graviditeten.


De metoder som jag använder är spinal manipulation, vid behov men mer mjukdelsbehandlingar. Jag har en speciell gravidkudde som gör att du kan ligga på mage under graviditeten, vilket många saknat.

Bäckenet ska uppluckras under graviditeten av naturliga skäl och många lider av foglossning i onödan då det ofta är muskulaturen som ställer till det. Det kan vara svårt med att hitta stabilitet i bäckenet men med enkla hemövningar och behandlingar kan du komma tillbaka till en nivå där du kan fortsätta vara gravid med mindre eller utan smärtor.

Kanske du kan ta med din partner så kan jag visa hur ni hemma kan göra för att du som gravid ska få lindring under denna trots allt så underbara period i livet.Men vad händer sedan, efter förlossningen?


Man brukar vanligen hålla ut i tre månader innan man kommer ur sin dvala men jag rekommenderar att du

kommer så fort som är möjligt på behandling. Då kan vi snabbt hjälpa till att återställa kroppen efter den enorma

påfrestning som din kropp har utsatts för. Magmuskulatur och andningen är ur balans och amningen tar hårt på bröstryggen.

För att inte tala om de konstiga nattliga ochför den delen dagliga ställningar som påfrestar ryggen. Träning är ofta inte på tapeten så en enklare

hemövning är kanske max vad man orkar i detta läge.

Men den dagliga motionen/hemövningen är det bästa man kan ge sin kropp.


Du är varmt välkommen att ta med din bebis till mig på kliniken och det går bra att stanna efteråt och amma.

Kliniken ligger en trappa upp utan hiss dessvärre men ring mig så kommer

jag och hjälper dig upp med barnvagnen om det behövs!